sintiki

Ψίθυροι της Σιντικής

Η εφημερίδα «ΨΙΘΥΡΟΙ της Σιντικής» έχει 25 χρόνια παρουσίας στην επαρχία Σιντικής με έδρα το Σιδηρόκαστρο. Είναι μηνιαία, πολυφωνική και ανεξάρτητη. Είναι 12σέλιδη και ασπρόμαυρη σε διάσταση Α3 (42×29 cm). Κυκλοφορεί σε 1.500 αντίτυπα, από τα οποία τα 1.000 μέσω ταχυδρομείου σε συνδρομητές της επαρχίας και του νομού Σερρών, αλλά και της Θεσσαλονίκης, Αθήνας, ελληνική επαρχία και εξωτερικό.

Η εφημερίδα ξεκίνησε ως μία νεανική πρωτοβουλία φοιτητών από το Σιδηρόκαστρο, οι οποίοι θέλησαν να συμβάλλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων στην παρουσίαση της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου τους. Η προσπάθεια αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας τόσο της πόλης του Σιδηροκάστρου όσο και της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο της φύλλο κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1989. Από τότε εκδίδεται ανελλιπώς σε τακτική μηναία βάση.

Σκοποί

Στόχοι της είναι η πολυφωνία, η ενημέρωση, η ανάδειξη των προβλημάτων του τόπου μας με σκοπό τη λύση τους. Σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή προς τους αναγνώστες στο πρώτο φύλλο της στόχοι είναι “η αντικειμενική πληροφόρηση των προβλημάτων του τόπου μας και η όσο δυνατόν πληρέστερη ενημέρωσή σας σ’ ότι έχει σχέση με τον άνθρωπο γενικότερα και ειδικότερα με την υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό, την οικολογία, τον πολιτισμό, τα πολιτικά γεγονότα του τόπου μας”.